Ricotta Peynirli Ispanaklı Tavuk Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK göğsünü 2 eşit parçaya bölüp inceltin. Üzerlerine taze çekilmiş karabiber, tuz, taze kekik ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Ispanağı yıkayıp sıkarak suyunu alın ve doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye alın. 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve ıspanakları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Soğuduktan sonra ricotta peyniri ve parmesan peynirini ıspanağa ekleyip karıştırın. Peynirli karışımı tavuk göğüslerinin içine koyup sarın. Tavukların dış kısmını hafifçe yağlayıp ızgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Sos için soğan, sarmısak ve domatesi küp küp doğrayın ve zeytinyağda kavurun. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Kekik ve biberiye ekleyip sosu ocaktan alın. Tavukları servis tabaklarına alıp üzerlerine sostan gezdirin. 1 çorba kaşığı ricotta peyniri ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL