Piliç Tandır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 TAVUK butlarını bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine bütün olarak sarmısakları ekleyin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin. Tavuk etini derisinden ve kemiğinden ayırın. Eti kenara alıp, sıcak tutun.

    2 Tavuk kemikleri, derisi ve fırın kabının dibinde biriken suyu bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynatın ve süzün. Tereyağını küçük birtavaya alıp üzerine un ekleyin. Rengi dönene dek kavurun. Üzerine süzdüğünüz tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte sos kıvam alana dek pişirin.

    3 Kiraz domatesleri sıvıyağda bir-iki dakika çevirin. Sıcak olarak sakladığınız tavuk etini servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirin. Domates ve kekikle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...