Osmanlı Usulü Ispanak Yatağında Topkapı Piliç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 TAVUK göğüslerini parçalamadan fileto şeklinde açın. Ayrı bir yerde pilav, dereotu, küp doğranmış domates, karabiber ve tuzu harmanlayın. Tavukların ortalarına 2'şer çorba kaşığı harçtan yerleştirin. Tavukların derili kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın. Tüm tavukları aynı şekilde hazırlayın. Kızarması için üzerlerine limon suyu sürün. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 2 Ispanak yatağı için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Ispanak ekleyip sotelemeye devam edin. Krema, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika daha soteleyin. 3 Şampanya sos için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Şampanya ekleyip, alkolünü uçurmak için karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde kremayı kaynatıp bir miktar çektirin ve soğanlı karışıma ekleyin. Biberiye ve muskat ilave edip,kısık ateşte 10 dakika pişirin. Süzüp kenara alın. 4 Hazırlamış olduğunuz ıspanağı servis tabağına yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş tavuk göğüslerini yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, dilediğiniz şekildesüsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL