Kremali Sebzeli Taze Kekikli Hindi
Yoğurtlu şahane bir yemek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1. Önce hindileri derince bi teflon tavada orta ateste kendi haline biraktim.
2. Hindiler pisedursun (suyunu filan vericek, sonra o suda pisecek malum) ben de mantarlari irice dogradim. kucuk dograyinca eriyip gidiyolar, biraz dise gelsinler istiyoruz
3. sarmisaklari minik minik, kabaklari da halka halka dogradim
4. hindi suyunu verip cektikten sonra hafiften kizarmaya basliyo. iste o sirada bolca taze kekik ekledim. makasla kesebilir ya da elinizle minik minik dograyabilirsiniz:
5. bi iki cevirdikten sonra kabaklari ve sarmisaklari ekledim
6. kabaklar da kizarinca mantarlar yallah tavaya
7. mantar ekleyince tavanin kapagini kapadim, mantarlar suyunu verdi ve hindiler hafif ateste mantar suyuyla daha da yumusadi. kart hindi de hic cekilmez yani. kart hindi demisken, tuzunu ve karabiberini bu asamada eklemekte fayda var, daha once degil. cunku eti pisirirken tuzlarsan sert kalir.
8. yamaklari calistirmaktan cekinmeyin, elinizi korkak alistirmayin. calissin mutfak koleleri. ne kadar ekmek, o kadar kofte!
9. hersey iyice kizarinca ustune kremayi boca ettik ve ustune biraz daha kekik
10. krema hafif hafif fokurdamaya basladi mi tamamdir, guzelce bi karistiralim tamam..
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL