Kaz Tandır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 2-2.5 saat haşlayıp süzün. Kazı fırın tepsisine alın. Üzeri için, bir kasede sıvıyağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kazın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin (eksik gelirse sıcak suyla tamamlayın). Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. Kazı bulgur pilavıyla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.