Karpuz İçinde Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karpuzun üzerinden, içinden tavuğun geçebileceği genişlikte kapak kesin. Kapağın içini dikkatlice oyun. Daha sonra karpuzun içini, tavuğun sığabileceği şekilde boşaltın. Tavuğun iç kısmını tuz ve karabiber ile, dışını köfte baharıyla iyice ovun. Tavuğu, içi boşaltılmış karpuzun içine yerleştirin. Üzerine tereyağı koyun. Kestiğiniz kapağı da karpuzun üzerine yerleştirip, düşmemesi için uzun çöp şişlerle tutturun. Karpuzu, fırın tepsisine koyup, 200 derece fırında 2 saat pişirin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp, 2.5 saat daha pişirmeyi sürdürün. Tavuğu karpuzun içinden çıkarıp servis tabağına alın. Karpuzun içindeki suyu bir tencereye boşaltıp, limon suyunu (veya soya sosu) ilave ederek ocakta yoğunlaşana kadar kaynatın. Hazırladığınız bu sosu tavuğun üzerine sürerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL