Kağıtta Tavuklu Pırasa

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavukları kuşbaşı doğrayıp sıvıyağda 5 dakika sote edin. Üzerine kimyon, karabiber, sarmısak, köri ve tuz ekleyin. Pırasaları 2 cm'lik halkalar halinde doğrayın. Daha sonra bunları ortadan bölüp jülyen doğrayın. Tavukların üzerine ekleyip birlikte 3-4 dakika daha sote edin. Üzerine küp doğradığınız sivribiber ve kurutulmuş domatesleri ilave edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 10 dakika daha pişirin. İçini yağladığınız bir yağlı kağıdın ortasına koyup, bohça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...