Ispanaklı Tavuk Göğsü Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltin. Arkalı önlü tuz, karabiber serpin. Tavaya sıvıyağı alın. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Yıkayıp suyunu iyice süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını doğrayarak soğana ekleyin. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak, tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harcı yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış havucu yerleştirip diğer kenarını üzerine kapatın. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturun. Göğüs etini kızgın sıvıyağda ve ağır ateşte, arkalı önlü sık sık çevirerek, üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartın. Göğüs etinin üzerindeki kürdanları çıkarıp dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL