Ispanaklı Tavuk Göğsü Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltin. Arkalı önlü tuz, karabiber serpin. Tavaya sıvıyağı alın. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Yıkayıp suyunu iyice süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını doğrayarak soğana ekleyin. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak, tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harcı yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış havucu yerleştirip diğer kenarını üzerine kapatın. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturun. Göğüs etini kızgın sıvıyağda ve ağır ateşte, arkalı önlü sık sık çevirerek, üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartın. Göğüs etinin üzerindeki kürdanları çıkarıp dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...