Ispanaklı Mantarlı Hindi Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları yemeklik doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Dilimlenmiş mantarları, dövülmüş sarmısağı, ıspanağı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Ispanak yaprakları hafifçe yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Başka bir tavada hindi göğüslerini sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sos için, domatesleri ve sarmısakları rendeleyin. Eritilmiş margarinde hafifçe soteleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve sirke ilave ederek karıştırıp orta hararetli ateşte pişirin. Sosu koyulaştırmak için mısır unu ilave edin. Hindilerin ortasına ıspanak ve mantar karışımını koyup, rulo halinde sarın. Şeklinin bozulmaması için birleşme yerine kürdan batırıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında beş dakika pişirin. Yanında sosuyla ve kremalı patatesle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...