Güveçte Yufkalı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 ADET yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekil kesin. Diğer tarafta tavuk
    göğsünü kuşbaşı doğrayın. Çok az sıvıyağ ile kavurun. Jambonları ince şeritler halinde dilimleyin ve tavuklara ilave edin. Birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe
    kavurun. Üzerine süt ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız beşamel
    sosun içerisine, tavuk ve jambonlu malzemeyi ilave edip karıştırın. 4 adet küçük toprak güveci yağlayın.
    Komposto kasesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. İçine beşamalli tavuk ve jambonlu malzemeyi doldurun. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapatın. Kaseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.