Güveçte Yufkalı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 ADET yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekil kesin. Diğer tarafta tavuk
    göğsünü kuşbaşı doğrayın. Çok az sıvıyağ ile kavurun. Jambonları ince şeritler halinde dilimleyin ve tavuklara ilave edin. Birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe
    kavurun. Üzerine süt ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız beşamel
    sosun içerisine, tavuk ve jambonlu malzemeyi ilave edip karıştırın. 4 adet küçük toprak güveci yağlayın.
    Komposto kasesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. İçine beşamalli tavuk ve jambonlu malzemeyi doldurun. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapatın. Kaseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...