Fırında Ballı Ve Susamlı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 TAVUKLARI bir fırın kabına yerleştirin. Soya sosu, bal, tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, tavukların her
    tarafını bu karışıma bulayın. Bu şekilde 5-6 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine susam serpin. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin.
    2 Püre için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin. Bir tencereye alıp, üzerine tereyağı ekleyin.
    Tereyağı erirken süt ve tuz ekleyip, sütü çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, karabiber ve ince kıyılmış biberiye
    ekleyin. Ballı susamlı tavukla birlikte servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...