Fesleğenli Buğday Yatağında Tavuk Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti döverek inceltin. Antepfıstığı ile tavuk kıymasını karıştırın. Tavuk göğüslerinin içine koyup sararak yumurta şekli verin. Streç film ile sarıp 2 su bardağı kaynamış sıcak suda 5-6 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine sıvıyağ ve toz kırmızıbiber sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta akşamdan ıslattığınız buğdayı yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı tereyağında kavurup buğday, 2 su bardağı su ve tuz ilave edin. Dibine yapışmaması için tahta kaşıkla arada bir karıştırarak buğday suyunu çekene kadar pişirin. Fesleğeni robottan geçirip buğdayla birlikte harmanlayın. Fıstıklı tavukla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...