Erikli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK etlerini yıkayıp, iki parmak kalınlığında doğrayın. Derin bir kaba alın. Üzerine soya sosu ve sıvıyağı ekleyip harmanlayın. Sarmısakları ince kıyın. Sarmısak, köri, tane karabiber ve pulbiberi tavuğa ekleyerek tekrar karıştırın. 1 saat kadar dinlendirin. Bu arada mantarları temiz bir bezle silip doğrayın ve tavuklu malzemeye ekleyin. Daha sonra geniş bir tavaya alın. Tuzunu ayarlayın. Mantarlar suyunu bırakana kadar orta ateşte pişirin. Erikleri elma dilimi şeklinde doğrayıp tavaya ekleyin. Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin. Tavayı ocaktan almadan önce kekik ekleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...