Erik Soslu Hindi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hindi budunu yumuşayıncaya kadar haşlayın. Üzerine yoğurt sürerek, önceden ısıtılmış 250 derece fırındakızarana kadar pişirin. Bu arada kuru erikleri, yumuşaması için sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonraçekirdeklerini çıkarın. Diğer tarafta esmerşekeri tereyağıyla birlikte bir tavada eritin. Tozşeker iyice eridiktensonra, balsamik sirkeyi ekleyip karıştırın. Erikleri koyun. Soya sosu, bal, kırmızı şarap ve limon suyunu ilave edip pişirin. Hindiyi servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Ayşe Ünal