Ekmek Hamurunda Sebzeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 EKMEK hamurunu margarin, tereyağı ve unla birlikte yaklaşık 20 dakika yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gece buzdolabında bekletin.

    2 Tavuk göğüslerini ortadan uzunlamasına kiye kesip, toplam 4 adet avuk göğsü elde edin. Daha sonra streç filmin arasına koyup, dövün. Uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Pazı yapraklarını önce kaynar suya, daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Ortalarındaki kalın kısmı bıçak yardımıyla çıkarın ve tavuğun üzerine serin. Tuz ve karabiber serpin. Rulo yapılacak kısma bir sıra pastırma, üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. Kaşar peyniri serpip, iki parça tereyağı küpü koyun. Tekrar pastırma, domates, sivri biber, kaşar peyniri, tereyağı olacak biçimde malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Malzeme bitince tavuğu sararak rulo yapın. Alüminyum folyoyu mat kısmı üste gelecek şekilde tezgaha serip, tereyağı ile yağlayın. Tavuklu ruloyu içine koyup, iyice sarın ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra ruloyu alüminyum folyodan çıkarın.

    3 Buzdolabında bekleyen ekmek hamurunu merdane ile ince olacak şekilde açın. İçine pişirip, soğuttuğunuz tavuğu yerleştirip, rulo yapın. Üzerine haşhaş serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürün ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...