Çemenli Tirit
Malzemeler
Yapılışı
-
1
EKMEĞİ kuşbaşı şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yayın. 200 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında şeffaşaşana kadar soteleyin. Tavuk kıymasını ekleyip kavurun. 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı çemen, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 1.5 su bardağı su ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ekmekleri sıcak olarak büyükçe bir servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu gezdirin. Sarmısakları ezip, 1 su bardağı yoğurtla karıştırın ve kıymanın üzerine gezdirin. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp pulbiber yakın. Pulbiberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL