Ballı Soslu Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.Bal, portakal suyu, portakal kabuğu, toz hardal, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavuğu fırın tepsisineyerleştirin. Soğanlı karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ara sıra tavuk butlarınıters yüz ederek ve üzerine tepsideki soğanlı sostan dökerek yaklaşık bir buçuk saat pişirin. Tavuk butlarınıservis tabağına alın. Ayrı bir yerde su ve nişastayı karıştırın. Fırın tepsisinde biriken sosla karıştırın ve tavuğun üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL