Tavuğu dörde bölüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Daha sonra ikiye ayırın. Taze kayısı kullanacaksanız, çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Kuru kayısı kullanacaksanız suya koyup yarım saat bekletin. Tavuk haşlanınca tencereden alıp ılıtın ve kemiklerini ayırın. Haşlama suyundan 4 su bardağı alıp bir tencereye aktarın. Üzerine bal, üzüm, kayısı ve bademleri ekleyip bir taşım kaynatın. Tereyağını bir tavada eritip, arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra kaynayan suya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte ara sıra karıştırarak suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 15 dakika demlendirip servis tabağına aktarın. Haşlanmış tavukla birlikte servis yapın.cev