Ballı Mahmudiyye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuğu dörde bölüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Daha sonra ikiye ayırın. Taze kayısı kullanacaksanız, çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Kuru kayısı kullanacaksanız suya koyup yarım saat bekletin. Tavuk haşlanınca tencereden alıp ılıtın ve kemiklerini ayırın. Haşlama suyundan 4 su bardağı alıp bir tencereye aktarın. Üzerine bal, üzüm, kayısı ve bademleri ekleyip bir taşım kaynatın. Tereyağını bir tavada eritip, arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra kaynayan suya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte ara sıra karıştırarak suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 15 dakika demlendirip servis tabağına aktarın. Haşlanmış tavukla birlikte servis yapın.cev

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.