KUŞBAŞI doğranmış tavuk etini derin bir kaba alıp mısır nişastası, soya sosu, tuz, karabiber, köri, kekik ve sıvıyağı ile iyice karıştırıp etleri şişlere dizin. Bu şekilde 2 saat dinlendirin.
Sosu hazırlamak için bademleri sıcak suda 1 saat bekletip kabuklarını soyun, sonrasında tavada iyice kavurun. Kavurduğunuz bademleri, soğan, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiberle birlikte robottan geçirip püre haline getirin. Dinlendirdiğiniz tavuk şişleri ızgarada veya teflon tavada pişirin. Yanında sıcak badem sos ve salata ile servis yapın.
*Püre haline getirdiğiniz bademli sosun akıcı bir kıvamda olmasını istiyorsanız bir miktar süt veya krema ile inceltebilirsiniz.
*Badem taratorlu tavuk şişi hazırlarken soya
sosu eklendiğinden tuz kullanmayabilirsiniz