Pekmezli Kabaklı Pide

Tatlı pekmez ve taze kabakla hazırlanan bu pide, alışılmışın dışında bir tat deneyimi sunar. Hamurunun çıtır dışı ve yumuşak iç dokusu, zengin malzemelerin mükemmel uyumunu sergiler.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabağı küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp, toz şeker ekleyin. Ocağa oturtup kabak biraz yumuşayana dek pişmeye bırakın. Üzerine pekmez ekleyip, kabak pekmezi çekene dek pişirin. Hamur için, mayayı ılık sütte eritin.
  • 2
    Unu bir kaba alıp, ortasını açın. Yumurta, tuz, sütlü maya ve ayçiçek yağı ekleyin. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp, mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
  • 3
    Hamurdan bezeler koparıp, kare muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. Ortalarına pekmezli kabaklı harçtan pay edip, üzerine ceviz serpiştirin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.