Katmer

Katmer piştikçe dışı çıtır, içi ise yumuşak ve hafif kıtır kıtır bir dokuya sahip olur. Sıcak servis edildiğinde, üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek daha da lezzetli hale getirilir. Genellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde veya tatlı olarak tüketilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, toz şeker serpin. Kaymağı küçük parçalara ayırıp, yufkanın üzerine serpiştirin. Antep fıstığı serpip, yufkanın dört ucunu ortada üst üste katlayın ve kare elde edin.
-
2
Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pembeleştiğinde ocaktan alıp, dilimleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL