Katmer
Katmer piştikçe dışı çıtır, içi ise yumuşak ve hafif kıtır kıtır bir dokuya sahip olur. Sıcak servis edildiğinde, üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek daha da lezzetli hale getirilir. Genellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde veya tatlı olarak tüketilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, toz şeker serpin. Kaymağı küçük parçalara ayırıp, yufkanın üzerine serpiştirin. Antep fıstığı serpip, yufkanın dört ucunu ortada üst üste katlayın ve kare elde edin.
-
2
Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pembeleştiğinde ocaktan alıp, dilimleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL