Katmer

Katmer

Katmer piştikçe dışı çıtır, içi ise yumuşak ve hafif kıtır kıtır bir dokuya sahip olur. Sıcak servis edildiğinde, üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek daha da lezzetli hale getirilir. Genellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde veya tatlı olarak tüketilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, toz şeker serpin. Kaymağı küçük parçalara ayırıp, yufkanın üzerine serpiştirin. Antep fıstığı serpip, yufkanın dört ucunu ortada üst üste katlayın ve kare elde edin.
  • 2
    Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pembeleştiğinde ocaktan alıp, dilimleyerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...