Tereyağlı Elmalı Tart

Tereyağlı elmalı tart, sofralarınıza lezzet katacak bir tart tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonlu suya koyun. 125 gram tereyağını ısıtıp, suyu süzülüp kurulanmış elmaları kızartın. Tarçın ekleyip, ocaktan alın. Ayrı bir yerde kalan tereyağı, toz şeker, un, su ve tuzu yoğurun.
-
2
Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika dinlendirin. Tart kalıbını yağlayıp, toz şeker serpin. Elmaları dizip, merdane ile açtığınız hamuru üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL