Şeftalili Tart Tatin

Tart severler için bu tarif tam size göre! Lezzetli şeftalili tart tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. İnce ince dilimleyin. Yuvarlak bir fırın kabının dibine şeftali dilimlerini tart yapar gibi dizin. Üzerine pudra şekeri serpin. En üste küp şeklinde kesilmiş tereyağını atın.
-
2
Milföy hamurlarını birleştirip merdaneyle açın. Hamuru fırın kabı büyüklüğünde kesin ve malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Hamurun kenarlarını hava almayacak biçimde parmağınızla fırın kabının kenarlarına bastırın.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip bir servis tabağına ters çevirin. Tart ılıkken krema ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL