Şeftalili Pay Tarifi

Çayınızın yanında mis gibi gidecek şeftalili pay nasıl yapılır? Bir fırın ile harikalar yaratacağınız şeftalili pay tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 Hamur için un, toz şeker, tereyağı, yumurta ve bir tutam tuzu iyice yoğurun. Hamuru tart kalıbı ebadında açıp, kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 2 Krema için un, nişasta, süt, şeftali suyu, vanilya ve toz şekeri karıştırarak pişirin.
-
2
Ilınması için ocaktan alıp, çırpın. Kremayı tartın üzerine döküp, çekirdek yatakları çıkarılmış yarım şeftalileri dizin.Damla çikolata serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL