Reçelli Kalpler

Reçelli Kalpler

Sevgi dolu sunumuyla sofralarınıza neşe katacak Reçelli Kalpler tarifi, yumuşacık hamuru ve meyve aromasıyla hem göze hem damağa hitap ediyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve unu bir kabın içinde iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp orta kalınlıkta açın.
  • 2
    Her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar kesin. Kalpli hamurların orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
  • 3
    Fırından çıkarınca ortasına reçel döküp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...