Narlı Tartoletler

Narlı tartoletler, sofralarınıza renk katacak bir tartolet tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tartolet hamuru için un ve toz bademi bir kaba alın. Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ufak ufak doğrayıp ekleyin. Karıştırdığınızda ekmek kırıntısı gibi bir karışım elde edin. Suyu yavaş yavaş ekleyip hamurun özleşmesini sağlayın.
- 2
Hamuru düz bir zeminde merdaneyle açın. Küçük tartolet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplar büyüklüğünde kesip kalıplara yerleştirin. Hamurların kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin.- 3
Krema için pudra şekeri, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta iyice karıştırın. Kremayı tartoletlerin içine paylaştırın. Tartoletlerin üzerini, dilimlediğiniz portakal, ananas, kivi ve nar ile süsleyip servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL