Muzlu Tart
Muzlu tart, sofralarınıza lezzet katacak bir tart tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını sıcak su ile beraber mikserle çırpın. Şekeri ilave edip kıvamlı bir krema olana kadar çırpın. Tereyağını eritip ılınmasını bekleyin.
-
2
Ilınan yağı kremaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Diğer tarafta yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi olana kadar mikserleyin.Un, buğday nişastası, su ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. İki farklı karışımı birbirine ekleyerek bütün bir hamur haline getirin.Hamuru, yağlanıp unlanmış tart kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tartı 3 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. Muz dilimleri, frambuaz ve frenk üzümünü üzerine gelişi güzel yerleştirin.
-
3
Tart jölesini su ile eritip meyvelerin üzerine dökün. Yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ÖZ SAMAHA