Meyveli Tartöletler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamuru malzemesini bir kabın içinde hızlı bir şekilde yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Başka bir kabın içinde kreması için, un, toz şeker, süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Malzemeyi tencereye aktarıp karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp, içine karıştırarak vanilya ve margarini ilave edin. Soğumaya bırakın. Dinlenmiş tart hamurunu yuvarlak açın ve yağlanmış küçük tart kalıplarına (kalıpların kenarları çok iyi yağlanmalı) aktarıp, bastırarak yerleştirin. Diplerine, pişerken kabarmasın diye çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene dek 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Doğranmış meyveleri (diğer mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz), limon suyunu ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Küçük tartları soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Önceden hazırladığınız kremayı kaşık yardımıyla tartların içine yerleştirin. Üzerlerine de meyve salatasını pay ederek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...