Meyveli Tartoletler

Meyveli Tartoletler

Meyveli tartoletler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bir aperatif tartolet tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını oda sıcaklığına gelene dek beklettikten sonra, porselen veya cam bir kaba alıp, üzerine şeker ve tuzu ekleyin. Yine oda sıcaklığında olan yumurtaları ilave edin. Mikserle, macun kıvamı alana dek karıştırın. Üstüne alabildiği kadar unu ekleyerek yoğurun.
  • 2
    Hamurdan iri parçalar koparıp, elinizle ya da merdane yardımıyla açarak yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin. Kabarmaması için üstünü folyo ile kapatıp nohut serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Üzerilerini krem şanti ve mevsim meyveleri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...