Güllü Çilekli Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pandispanya için yumurtaları, toz şekeri ve ılık suyu tahta bir kaşıkla karıştırın. En az dört kez elediğiniz un, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve rendelenmiş imon kabuğunu ekleyip, iyice karıştırın. 22 cm'lik kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı 22 cm'lik kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kreması için sütü ısıtın. Yumurta sarılarını 1 su bardağı toz şekerin yarıdan fazlasıyla çırpın. Sütü ekleyin. Bu karışımı benmari usulü 10 dakika pişirin (kesinlikle kaynama-masına dikkat edin). Jelatinleri yarım çay bardağı soğuk suda yumuşatın. Karışıma ekleyin. Karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Çilekleri ikiye bölün. Tencereye ilave edin. Gül suyunu da ekledikten sonra karışımı soğutun. Kremayı katın. Fırından alıp soğuttuğunuz pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve 22 cm'lik kalıbın dibine bir parçasını yerleştirin. Üzerine kremalı karışımı yayın. İkinci parçayı da üzerine kapatın. Buzdolabında 5 saat bekletin. Gül yapraklarını yumurta akı ve su karışımına bulayıp, pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine kalan toz şekeri serpip dondurun. Buzdolabından aldığınız turtanın üzerini çilek, gül yaprağı ve pudra şekeri ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL