Frenküzümü Ve Böğürtlenli Tart

ORTA 10 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Frenk üzümü ve böğürtleni bir kaba alıp üzerine likörü gezdirin. Beklemeye alın. Diğer tarafta un, toz şeker, tereyağı ve tuzu karıştırın. Duruma göre soğuk su ekleyerek tart hamuru haline getirin. Hamurun 1/4'ünü bir kenara ayırın. Kalan hamuru unlanmış zeminde merdaneyle açın. 22 cm çaplı tart kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirip kenarlarını yükseltin. 2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi değişene kadar pişirin. Fırından çıkartıp likör içinde bekleyen meyveleri tartın ortasına yerleştirin. Likörlü sudan 1-2 kaşık meyvelerin üzerine gezdirin. Yarım su bardağı toz şekeri serpin. Ayırdığınız hamuru merdaneyle açıp şeritler halinde kesin. Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Tekrar fırına verip altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...