Elmalı ve Vişneli Crumble

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurma kabına un, tereyağı, margarin, tuz ve suyu alıp, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Ayırdığınız hamuru donması için derin dondurucuda 15 dakika tutup, çıkarın. Kalan hamuru, 28 cm çapındaki tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerine nohut koyun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Üzerindeki nohudu alın ve 5 dakika daha pişirip, fırından çıkarın.
    İçi için,
    kabukları soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış elmayı rendeleyin. Üzerine vişne, tarçın, toz şeker ve ceviz katıp, karıştırın. Tart hamurunun üzerine bu içi yayın. Üzerine derin dondurucuda beklettiğiniz hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...