Elmalı Ştrudel (Avusturya Mutfağı)

Misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba un, ayçiçek yağı, tuz, su ve sirkeyi koyup iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve kuru üzümü karıştırın. Dinlenmiş hamuru bir bezin üzerinde açın.
-
2
Soyulup dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine yerleştirin. Kuru üzümlü karışımı serpin. Hamuru rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL