Elmalı Ştrudel (Avusturya Mutfağı)

Misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba un, ayçiçek yağı, tuz, su ve sirkeyi koyup iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve kuru üzümü karıştırın. Dinlenmiş hamuru bir bezin üzerinde açın.
-
2
Soyulup dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine yerleştirin. Kuru üzümlü karışımı serpin. Hamuru rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL