Dondurmalı Tartolet

Dondurmalı tartolet, sofralarınıza renk katacak aperatif ve hafif tartolet tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eritilip soğutulmuş tereyağı, kabartma tozu, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Üzerine unu eleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Daha sonra merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Tartolet kalıplarının içini yağlayıp unlayın.
  • 2
    Açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar kesip tartolet kalıplarını içine yerleştirin. Kalıpların taban kısmına çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamurlar pembeleşene dek pişirin.
  • 3
    Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduğunda kalıptan çıkarın. Çikolataları benmari usulü eritip, ufalanmış brownielerle karıştırın. Karışımı tartoletlerin ortalarına pay edin Ortalarına dondurma topları yerleştirip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.