Cevizli Tartolet

Cevizli Tartolet

Cevizli tartolet, sofralarınıza lezzet katacak hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle hamur için yağı soğuk olarak küp küp doğrayın. Unla karıştırıp, toz haline getirin. Diğer hamur malzemelerini de katıp, yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 30 dakika bekletin. Daha sonra hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış kalıplara yerleştirin.
  • 2
    Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, cevizi (birazını ayırarak) pudra şekeri ile karıştırın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Cevizli içi hamurların üzerine yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • 3
    Fırından çıkarıp, üzerine marmelat sürün. Tekrar ceviz serpin. Soğuyunca kalıptan çıkararak, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...