Cevizli Tartolet

Cevizli Tartolet

Cevizli tartolet, sofralarınıza lezzet katacak hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle hamur için yağı soğuk olarak küp küp doğrayın. Unla karıştırıp, toz haline getirin. Diğer hamur malzemelerini de katıp, yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 30 dakika bekletin. Daha sonra hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış kalıplara yerleştirin.
  • 2
    Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, cevizi (birazını ayırarak) pudra şekeri ile karıştırın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Cevizli içi hamurların üzerine yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • 3
    Fırından çıkarıp, üzerine marmelat sürün. Tekrar ceviz serpin. Soğuyunca kalıptan çıkararak, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...