Aşureli Türk Kahveli Tart
Geleneksel Tatlarla Modern Bir Dokunuş: Aşureli Türk Kahveli Tart. Bu eşsiz tarif, aşurenin zengin aromalarını Türk kahvesinin eşsiz lezzetiyle birleştiriyor. Misafirlerine unutulmaz bir tat deneyimi sunmak isteyenler için ideal bir seçim. Detaylar ve tarif için okumaya devam edin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba tereyağı, ayçiçeği yağı, yoğurt, Türk kahvesi, pudra şekeri, tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz fıstığı ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin.
-
2
Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirerek, soğumaya bırakın.
-
3
Tart soğuyunca, üzerine aşureyi dökün. Üstüne Türk kahvesini yayın. Toz fıstık serpip, dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL