Ahududulu Kakaolu Tartöletler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu bir kaşık yardımı ile tereyağına yedirip kum gibi dökülen bir hamur elde edin. Kalan malzemeleri üzerine ilave edip hızlı bir şekilde yoğurun. Tartölet kalıplarını yağlayıp unlayın. Hazırladığınız hamurdan içlerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyin. Hazırladığınız karışımı pişirdiğiniz tartöletlerin içlerine koyun. Üstlerini ahududu marmeladı ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...