Yulaf Ezmeli Tatlı
Kolay hazırlanışı ve leziz tarifiyle yulaf ezmeli tatlı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yulaf ezmesini sütle birlikte tencereye alın ve kısık ateşte sütü çekene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve kabuğu soyulmuş elmayı rendeleyip, esmer şeker, tarçın katıp, karıştırın.
-
2
Kupun dibine nar serpin ve üzerine 2 yemek kaşığı tatlıdan koyun. Tekrar nar serpin ve bir yemek kaşığı tatlıdan koyun. Diğer kupları da aynı şekilde hazırlayın ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra nane ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
DİLŞAT YAŞAR