Vietnam Usulü Muzlu Sütlaç

Vietnam Usulü Muzlu Sütlaç

Vietnam usulü muzlu sütlaç, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle sütlaç için, esmer pirinci 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine süt, esmer şeker ve yarım su bardağı suda açılmış nişastayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • 2
    Diğer tarafta meyveli sos için dilimlenmiş muz, küp doğranmış ananas, bal, muskat, su ve çubuk tarçını kısık ateşte 5 dakika pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın.
  • 3
    Hazırladığınız sütlacın içine meyveli sosu ekleyin ve karıştırın. Kaselere boşaltıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini tarçın, toz antep fıstığı ve ananas ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...