Vietnam Usulü Muzlu Sütlaç

Vietnam usulü muzlu sütlaç, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle sütlaç için, esmer pirinci 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine süt, esmer şeker ve yarım su bardağı suda açılmış nişastayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
-
2
Diğer tarafta meyveli sos için dilimlenmiş muz, küp doğranmış ananas, bal, muskat, su ve çubuk tarçını kısık ateşte 5 dakika pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın.
-
3
Hazırladığınız sütlacın içine meyveli sosu ekleyin ve karıştırın. Kaselere boşaltıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini tarçın, toz antep fıstığı ve ananas ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL