Tavukgöğsü

Yaz sıcaklarında dondurmayla tüketebiliceğiniz lezzetli tatlı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğsünü ikiye bölüp, limon suyu kattığınız suda haşlayın. Bu arada tavuğu haşladığınız tencerenin kapağının açık olmasına dikkat edin. Ocaktan aldığınız tavuk göğsü ılınınca, birini suda bırakıp diğerini elinizle didikleyin ve soğuk suya atın. Avucunuzun içinde ovalayarak kokusu çıkana kadar yıkayın. Diğer tavuk göğsüne de aynı işlemi uygulayın ve suyunu sıkın.
-
2
Bu arada sütü bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tuz ve toz şeker ekleyip, karıştırın. Un, nişasta ve pirinç ununu bir kaseye koyun. Üzerine 1 kepçe su ve 1 kepçe kaynayan sütten ilave edip, çırpın. Yavaşça kaynayan süte ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip, çatalla karıştırarak 10 dakika daha ocakta tutun.
-
3
Hazırladığınız muhallebiden 1 yemek kaşığı alarak tabağa koyun. Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın ve mikser ile 5 dakika çırpın. Dikdörtgen bir tepsiyi ıslatıp, üzerine muhallebiyi yayın. Bir gece buzdolabında bekletin. Dilimledikten sonra spatula ile ikiye katlayıp, üzerine tarçın serpin. Dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL