Sütlü Portakal Tatlısı

Sütlü portakal tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak hafif ve sade bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye süt, şeker ve nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin. Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun. Portakal suyu ve limon suyunu ilave edin.
-
2
Portakal kabuğunu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Tekrar muhallebiyi yayın. Spatula yardımı ile düzeltin.
-
3
Buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serpip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL