Sütlü Portakal Tatlısı

Sütlü Portakal Tatlısı

Sütlü portakal tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak hafif ve sade bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye süt, şeker ve nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin. Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun. Portakal suyu ve limon suyunu ilave edin.
  • 2
    Portakal kabuğunu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Tekrar muhallebiyi yayın. Spatula yardımı ile düzeltin.
  • 3
    Buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serpip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...