Sütlü Portakal Tatlısı

Sütlü Portakal Tatlısı

Sütlü portakal tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak hafif ve sade bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye süt, şeker ve nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin. Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun. Portakal suyu ve limon suyunu ilave edin.
  • 2
    Portakal kabuğunu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Tekrar muhallebiyi yayın. Spatula yardımı ile düzeltin.
  • 3
    Buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serpip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...