Sütlü Portakal Tatlısı

Sütlü portakal tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak hafif ve sade bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye süt, şeker ve nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin. Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun. Portakal suyu ve limon suyunu ilave edin.
-
2
Portakal kabuğunu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Tekrar muhallebiyi yayın. Spatula yardımı ile düzeltin.
-
3
Buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serpip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL