Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısı, sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İrmik, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alın. Üzerine süt ve suyu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • 2
    Toz şekeri ilave edin. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız tatlıyı kuplara paylaştırın. Üzerini tarçın ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...