Portakallı Tatlı

Portakallı Tatlı

Portakallı tatlı, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Portakal suyu, süt, toz şeker, haşlanmış pirinç ve küçük doğranmış kayısıları derin bir kaba alın. Buğday nişastası ve dövülmüş fındığı ekleyip, iyice karıştırın. Tencereye aktarın.
  • 2
    Kısık ateşte, pelte kıvamına gelene kadar, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun. Soğuyunca üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...