Portakallı Tatlı

Portakallı tatlı, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Portakal suyu, süt, toz şeker, haşlanmış pirinç ve küçük doğranmış kayısıları derin bir kaba alın. Buğday nişastası ve dövülmüş fındığı ekleyip, iyice karıştırın. Tencereye aktarın.
-
2
Kısık ateşte, pelte kıvamına gelene kadar, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun. Soğuyunca üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL