Portakallı Muhallebi

Portakallı Muhallebi

Portakallı muhallebi, sofralarınıza renk katacak lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nişastayı yarım su bardağı süt ile açın. Daha sonra üzerine kalan sütü ekleyin. Ocağa oturtup, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, balı ilave edin.
  • 2
    Kuplara pay edip kenara kaldırın. Ayrı bir yerde portakalları dilimleyip derin bir tencereye alın. Üzerine çubuk tarçın ve esmer şekeri ekleyip, hafif karamelize olana kadar pişirin.
  • 3
    Tencereden portakalları alıp, muhallebilerin üzerine pay edin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...