Portakallı Muhallebi

Portakallı muhallebi, sofralarınıza renk katacak lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nişastayı yarım su bardağı süt ile açın. Daha sonra üzerine kalan sütü ekleyin. Ocağa oturtup, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, balı ilave edin.
-
2
Kuplara pay edip kenara kaldırın. Ayrı bir yerde portakalları dilimleyip derin bir tencereye alın. Üzerine çubuk tarçın ve esmer şekeri ekleyip, hafif karamelize olana kadar pişirin.
-
3
Tencereden portakalları alıp, muhallebilerin üzerine pay edin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL