Pirinç Tatlısı

Pirinç Tatlısı

Pirinç tatlısı, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci, süt ile birlikte yumuşayana dek haşlayın. Gerekirse su ilave edin. Sulu olursa süzün. Pişmeye yakın toz şeker, vanilya ve iri kıyılmış ceviz içini koyup, karıştırın.
  • 2
    Hafifçe yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine tarçın serpin. Limonlu jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. İncirleri ince dilim halinde tepsideki tatlının üzerine dizin.
  • 3
    Hazırlanan jöleyi de bunların üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün dilimleyerek, soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...