Pavlova

Dışı kıtır, içi yumuşacık beze dokusuyla pavlova; taze meyveler ve kremanın eşlik ettiği en zarif tatlılardan biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta beyazı, tuz ve sirkeyi bir kaba koyup çırpmaya başlayın. Köpük köpük olmaya başladığında mikserin orta devrinde ve 3 aşamada azar azar şekerini ekleyin.
  • 2
    Mikseri yüksek devire alıp mereng olana kadar çırpın.
  • 3
    Sıkma torbasına alıp ister porsiyonluk, ister büyük bir mereng olacak şekilde tepsiye yayın.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 110 derece ve fanlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının içinde soğumaya bırakın.
  • 5
    Krema için süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu sürekli karıştırarak pişirin.
  • 6
    Ocaktan alıp vanilya ve terayağı ekleyin, iyice karıştırın. Bir tabağa alın. Streç film ile üzerini kapatıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra çırpın.
  • 7
    Kremayı pavlovanın üzerine sıkın. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.