Külhan Tatlısı

Külhan Tatlısı

Külhan tatlısı, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Bir tencerede süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, toz şeker ve yumurtaları çırpın. Ateşe koyup, koyulaşana dek çırpmaya devam edin.
  • 2
    Meyve şekerlemesi ve tereyağını ilave edin. Ateşten aldığınız karışımı küçük kalıplara pay edin. Bu kalıpları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca tabağa ters çıkarın. Şerbeti üzerine gezdirin. Antep fıstığı ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...