Krem Karamel

Krem karamel, sofralarınıza lezzet katacak hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karamel için toz şeker ve limon suyunu, orta ısılı ocakta koyu renk alana kadar pişirin. Karışımı krem karamel kaplarının tabanına pay edin. Krem karamel için sütü ocakta ısıtın.
-
2
Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurtayı karıştırıp, ocaktaki sıcak süte ilave edin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Krem karamel karışımını, kaplardaki karamelin üzerine dökün.
-
3
Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuyunca, kapları servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine krem karamel sosu gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL