Sofra
Krem karamel, sofralarınıza lezzet katacak hafif bir sütlü tatlı tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    KREM KARAMEL KARIŞIMI


    İki buçuk su bardağı süt


    5 yemek kaşığı toz şeker


    4 adet yumurta


    1 paket vanilya

    KARAMEL İÇİN

    1 su bardağı toz şeker


    2-3 damla limon suyu

    HAZIR ÜZERİ İÇİN

    Hazır krem karamel sosu

Karamel için toz şeker ve limon suyunu, orta ısılı ocakta koyu renk alana kadar pişirin. Karışımı krem karamel kaplarının tabanına pay edin. Krem karamel için sütü ocakta ısıtın.
Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurtayı karıştırıp, ocaktaki sıcak süte ilave edin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Krem karamel karışımını, kaplardaki karamelin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuyunca, kapları servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine krem karamel sosu gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.