Krem Brüle

Enfes bir lezzet! İşte Krem Brüle tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta sarılarını küçük bir tencerede çırpın. Toz şeker ilave edip, çırpma işlemini sürdürün. Krema ekleyip, çırpın.

  • 2

    Büyük bir tencereye su koyup, küçük tencereyi içine oturtun ve ocağın altını açın. Orta ateşte, karışım kaynama noktasına gelene dek tahta kaşıkla karıştırın. Ancak kesinlikle kaynatmayın.

  • 3

    Daha sonra fırına dayanıklı krem brüle kaplarına pay edip, soğumaya bırakın. Üzerlerine esmer şeker serpin. Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Esmer şeker karamelize olana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...